Afbeelding
Foto: Bredavandaag

Dieven stelen 20.000 euro van Vlissingse vrouw via Marktplaats

Door: Bregje Kop Politie

VLISSINGEN - Een vrouw uit Vlissingen is van bijna 20.000 euro bestolen. De vrouw werd slachtoffer van phishing toen ze onbewust haar bankgegevens aan een dief gaf. Vanavond toont het programma Opsporing Verzocht beelden van de verdachte. 

Op 12 november 2018 ontdekte een vrouw uit Vlissingen dat bijna 20.000 euro van haar bankrekening was gestolen. Toen ze eerder probeerde om via Markplaats een paar schoenen te verkopen, bleek een potentiële koper een geraffineerde dief. De Vlissingse werd slachtoffer van phishing toen ze onbewust haar bankgegevens aan de dief gaf.

Vanavond toont Opsporing Verzocht beelden van een man, die met gestolen bankgegevens afrekende in een elektronicawinkel in Amsterdam. De hulp van het publiek wordt ingeroepen om hem te vinden.

Onderzoek

Tijdens het politieonderzoek zijn beelden opgevraagd. De politie is op zoek naar een man die zeker drie telefoons en een smartwatch ter waarde van 2.500 euro afrekende in een elektronicawinkel aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam-Zuid. Het bedrag werd vervolgens bij de vrouw uit Vlissingen afgeschreven.

De live uitzending van Opsporing Verzocht begint om 20.30 uur op NPO1. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief