Foto:

Delta stapt ook in Zeeland over op glasvezel

MIDDELBURG - Delta gaat glasvezel aanleggen in Zeeland. Het telecombedrijf wil honderd miljoen euro investeren in een nieuw netwerk.


De steden Goes, Middelburg en Terneuzen en een paar kleinere kernen zijn als eerste aan de beurt. Het bedrijf ziet in de steden de hoeveelheid data over het netwerk het sterkste toenemen.

Bedrijventerreinen

De eerste spade voor de nieuwe glasvezelverbindingen gaat in januari de grond in. Een aantal bedrijventerreinen heeft al langer een glasvezelnetwerk van Delta. “Nieuwbouwwoningen voorzien we ook al van glasvezel”, zegt directeur Marco Visser van Delta. “Nu gaan we het naar bestaande woningen aanleggen. Uiteindelijk wordt alles glas. Dat is het meest toekomstbestendig.”

Next Generation

Delta is in 2017 onder de noemer Next Generation Netwerk begonnen met het vernieuwen van haar netwerk. In het kader vernieuwt ze op 15.000 plaatsen de netwerkapparatuur. Ook is de provider in het voorjaar van 2018 volledig overgestapt op digitale televisie en radio. Daarmee creëerde het bedrijf meer ruimte voor data.

Megabit

Volgens Delta is het hierdoor mogelijk om een downloadsnelheid van één gigabit per seconde aan te bieden. Delta maakte vorige week bekend dat ze de uploadsnelheid via de kabel gaat ophogen tot honderd megabit per seconde (mbps). Dat is nu nog 40 mbps.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>