'Het heeft een afschrikwekkende werking op criminelen'
Foto: Addo Sprangers

'Het heeft een afschrikwekkende werking op criminelen'

MIDDELBURG - Met geld van de landelijke overheid en de provincie gaan de Zeeuwse gemeenten de kwaliteit van recreatieparken en jachthavens verbeteren.


Er ligt een bedrag van 102.000 euro klaar om het plan tot uitvoering te brengen. De gemeenten, provincie en andere partijen zijn al lang met het onderwerp bezig. Aan de ene kant willen ze de kwaliteit van de toeristische locaties verbeteren en toekomstbestendig maken, maar aan de andere kant willen ze maatregelen nemen tegen ondermijning.

Activiteiten

Criminelen maken geregeld gebruik van recreatieparken en jachthavens voor een deel van hun activiteiten. “Het veiligheidsgevoel moet goed zijn”, zegt gedeputeerde Dick van der Velde. “Op een vakantiepark moeten geen dingen gebeuren die niet bijdragen aan het toeristische klimaat.” Er ligt nu een plan om criminaliteit tegen te gaan. Het bestaat uit drie delen. In de eerste plaats moet de brandveiligheid op vakantieparken in 2021 sterk zijn verbeterd.

Anonimiteit

Ten tweede willen de gemeenten een digitaal nachtregister gaan gebruiken. “Om mensen uit de anonimiteit te halen”, zegt commissaris van de koning Han Polman. “Beheerders en alle diensten weten dan wie er op het park zijn. Bovendien heeft het een afschrikwekkende werking op criminelen.” Ten derde worden eigenaren van jachthavens via campagnes en voorlichtingsbijeenkomsten bijgepraat over de risico’s en leren ze criminele activiteiten te herkennen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>