Iedereen is welkom bij Walstraat 68 in Vlissingen.
Iedereen is welkom bij Walstraat 68 in Vlissingen.

Walstraat 68 heeft oog voor iedereen

Door: Sandra Broosus Algemeen

VLISSINGEN – Ontmoetingsplek- en winkel Walstraat 68 in Vlissingen bestaat twee jaar. Vrijwilligers zetten zich in om vanuit hun christelijke geloofsovertuiging bezoekers van alle leeftijden te helpen.

Walstraat 68 is een initiatief van Stichting Hoop voor Vlissingen. Tonnie Dingemanse en zijn vrouw Addy zijn al sinds het begin actief betrokken bij het project. ''We willen vanuit onze christelijke achtergrond iets voor de medemens betekenen'', legt Tonnie uit. ''Heel veel mensen hier in Vlissingen worstelen met eenzaamheid of andere problemen. Wij geven hen aandacht en willen er voor hen zijn.''

Luisterend oor

De winkel bevindt zich in het centrum van Vlissingen en is van woensdag tot zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur open. Mensen ontvangen bij binnenkomst een gratis kopje koffie of thee. De eerste consumptie is gratis, voor de tweede betaal je een lage prijs. Wie behoefte heeft aan een luisterend oor of een gezellig praatje, kan het gesprek aangaan met de aanwezige vrijwilligers. Daarnaast bevindt zich in de zaak een christelijke boekhandel en zijn er nieuwe en mooie tweedehands cadeauartikelen te koop. De verkoop van deze spullen is nodig om de winkel en de activiteiten te financieren. Bezoekers kunnen eveneens in de avonduren in de zaak terecht voor het volgen van cursussen.

Eenzaam

Tonnie, Addy en de andere vrijwilligers zien hun werk als een roeping van God. Ze merkten de afgelopen twee jaar dat mensen graag naar de ontmoetingsplek kwamen en veel liefde van God ervaarden. De vrijwilligers zoeken nu naar manieren om bijvoorbeeld eenzame mensen, ouderen en jongeren zelf naar de winkel te halen. ''Uit onderzoek bleek dat hier in Vlissingen maar liefst vijfenvijftig procent van de mensen eenzaam is'', zegt Tonnie. ''Met name in het gedeelte waar onze winkel zit, is dat probleem groot. Daar moet verandering in komen, maar dan hebben we wel meer vrijwilligers nodig.''

Aanmelden

Het team van Walstraat 68 telt momenteel zeventien vrijwilligers. Wie graag vanuit zijn of haar christelijke geloofsovertuiging de medemens helpt, is welkom voor een intakegesprek. Aanmelden kan door langs te komen in de winkel of te mailen naar: info@walstraat68.nl.

Meer informatie is te vinden op de website www.walstraat68.nl.

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief