Veel wonderen staan op stapel in Vlissingen
Muziek is een belangrijk ingrediënt van Vlissingen Wonderstad.
Muziek is een belangrijk ingrediënt van Vlissingen Wonderstad. (Foto: ANNET EEKMAN)

Veel wonderen staan op stapel in Vlissingen

VLISSINGEN - December is inmiddels traditiegetrouw de tijd voor Vlissingen Wonderstad. Allerlei soorten activiteiten voor het hele gezin maken de feestmaand van vrijdag 13 tot en met zondag 29 december extra aangenaam in en om de binnenstad.


Op het Bellamypark komt de Warme Wintertent te staan, waarin veel van de activiteiten van Vlissingen Wonderstad, zoals muziekoptredens en theatervoorstellingen, plaatsvinden. Maar liefst twee verdiepingen bieden ruimte voor een feestje. Ook staan er blokhutten met winterterrassen op het Bellamypark.

Kindertheater
Vlissingen Wonderstad wil jong en oud aantrekken. Zo zijn er voor de kleintjes twee theatervoorstellingen op vrijdag 27 december: Nijntje op de fiets en de Vriendelijke draak. Bij de eerstgenoemde show neemt actrice en zangeres Marianne van Houten jongens en meisjes vanaf twee jaar mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. De Vriendelijke draak is een spannende, muzikale voorstelling voor kinderen vanaf vijf jaar over draken en vooroordelen.

Modeshows
Op zaterdag 14 december brengt een evenement met mode en lifestyle in de Lange Zelke tussen 10.00 en 17.00 uur een kerstsfeer tijdens het winkelen. De plaatselijke ondernemers houden modeshows om 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. Ook zijn er kraampjes en hapjes en drankjes, zoals glühwein.

Korendag
In de Warme Wintertent op het Bellamypark zorgen op zondag 15 december verschillende muziekgezelschappen voor gezelligheid tijdens de gratis toegankelijke Winter Wonderland Korendag tussen 13.00 en 18.00 uur. De koorleden brengen winterse meezingers om heerlijk bij op te warmen en trakteren het publiek op een gevarieerd repertoire met een stevige knipoog naar Kerstmis.
Zingen staat ook centraal bij de Jingle Bells Sing Along, op zaterdag 21 december. Die voor de vijfde achtereenvolgende keer plaats. Het publiek zingt vanaf 20.00 uur in de Warme Wintertent mee met de kersthits die de Grandpa Nick Sessieband voorschotelt.

Quiz
Wie graag zijn kennis onder druk laat testen, kan op zondag 22 december met een team deelnemen aan het Zeeuws Kampioenschap Pub Quiz in CineCity. Deze zondag en zondag 29 december is het koopzondag in Vlissingen. In de straten van de binnenstad is het gratis parkeren van zaterdag 21 december tot en met woensdag 1 januari.

Daarnaast verlaagt de gemeente Vlissingen het tarief in de parkeergarages Fonteyne en Scheldeplein in deze periode overdag naar een euro per uur. Het gratis parkeren geldt voor de parkeerplaatsen waar het normaal gesproken betaald parkeren is, en niet in zones voor vergunninghouders.

Sneeuwbal

Een speciale feestband is op dinsdag 24 december paraat voor de 90’s X-mas Eve Party. Dit feest luidt de kerstdagen van 20.00 tot 1.00 uur in de Warme Wintertent in.
Op de Kleine Markt sluit het driedaagse Sneeuwbal het jaar muzikaal af. Er treden van zondag 29 december tot en met dinsdag 31 december meerdere bands op en zij spelen verschillende genres.
Op zaterdag 28 december is de Warme Wintertent vanaf 17.00 uur de plaats voor ‘Vlissingen sluit ‘19 af’, het feest van de Lions Club Vlissingen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.vlissingenwonderstad.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Medewerker kwaliteit, veiligheid en milieu

Goes • Middelburg • Spijkenisse • Roosendaal

Allround timmerman en een voorman

Vrouwenpolder

Werk in de zorg

Middelburg

Kraanmachinist

’s-Heer Abtskerke

Verkoper / chauffeur m/v

Yerseke