De zangers en zangeressen van Koor Lichte Muziek A58.
De zangers en zangeressen van Koor Lichte Muziek A58. Archieffoto: Annet Eekman

Koor A58 houdt twee winterconcerten

Door: Britta Janssen Algemeen

RILLAND/NISSE - Koor Lichte Muziek A58 geeft op woensdag 11 december een winterconcert in Rilland en op woensdag 18 december treedt ze op in Nisse.

Het ongeveer vijftig leden tellende koor laat het publiek wegdromen bij liedjes als 'Oh, Holy Night' en 'Mary's Boy Child' en swingen op nummers als 'Happy New Year' van Abba en 'Last Christmas' van Wham.

Het koor voor zowel dames als heren is opgericht in 1999. Iedere woensdagavond repeteren de leden uit Zeeland, West-Brabant en zelfs België in Rilland en zodoende vernoemde het gezelschap zich naar de verkeersader die hen samenbrengt: de snelweg A58.

Lijf

Bij de oprichting van het koor is Rob van der Meule aangetrokken als artistiek leider. 'Het bleek al snel dat hij er niet bepaald een doorsnee koor van wilde maken', aldus het gezelschap. 'De kracht van A58 zit 'm niet alleen in het diverse repertoire, maar vooral in de verrassende uitvoering in het voor dit koor zo kenmerkende lichte karakter.' Het gezelschap treedt naar eigen zeggen graag net wat anders op. 'Zingen doe je niet alleen met je stem, maar met je hele lijf en je mimiek.'

Van ballade tot rocknummer in traditionele koorzettingen, via close-harmony richting vocal jazz en dit alles zowel met pianobegeleiding als a capella, van één- tot achtstemmig.

Jubileum

Met de oprichting in 1999 beleeft het koor dit jaar haar twintigjarig jubileum. Om dit te vieren heeft ze een het jubileumconcert 'Mijn Vlakke Land' gehouden. Tijdens het winterconcert brengen de zangers en zangeressen nog eens de mooiste nummers van het jubileumconcert ten gehore. 'Wat is er mooier dan met de kerstdagen voor de deur samen luisteren naar muziek? Wij genieten van het werken aan onze muzikale kwaliteit en nemen het publiek graag mee in ons enthousiasme.'
Koor A58 staat onder leiding van dirigent Rob van der Meule. De jonge pianist Rutger de Ronde begeleidt het koor met subtiel spel.

Meer informatie

Koor Lichte Muziek A58 houdt een avondvullend concert in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland op woensdag 11 december en een kort concert in de kerk in Nisse op woensdag 18 december. Beide concerten beginnen om 20.00 uur. Kaarten à vijf euro zijn te reserveren via kaartverkoopa58@gmail.com of te koop aan de zaal. Kijk voor meer informatie op www.koora58.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief