Elke laatste donderdag van de maand is het gezellig samen eten bij De Burgerij.
Elke laatste donderdag van de maand is het gezellig samen eten bij De Burgerij.

Er gebeurt van alles bij De Burgerij

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Ontmoetingscentrum De Burgerij in de Vlissingse wijk Paauwenburg organiseert activiteiten voor jong en oud. Om de wijkbewoners nog beter te kunnen helpen, zoekt De Burgerij nieuwe vrijwilligers.

De Burgerij is ruim twee jaar geleden geopend en kan rekenen op de inzet van zo'n veertig vrijwilligers. Kinderen van de basisscholen komen er over de vloer, er zijn creatieve bijeenkomsten en studenten van Scalda bedenken nieuwe activiteiten. Ook kunnen Paauwenburgers er bijvoorbeeld darten, bridgen, koersballen, bingo spelen en een bakje koffie drinken en ieder maand is er een lunch en een drie-gangen-diner.

Helpen

Wijkbewoners ontmoeten elkaar bij De Burgerij, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld de politie, stichting ROAT, wijkraad en gemeente Vlissingen komen er. "We gaan voor een wijk waarin mensen elkaar helpen in de breedste zin van het woord", vertelt Wim Meulmeester van De Burgerij. Daarvoor kan ze nieuwe krachten gebruiken, zoals om mensen te woord te staan en koffie en thee te schenken, maar ook begeleiders, zoals voor de bingo. Ook handige mensen voor bijvoorbeeld het uitvoeren van kleine reparaties en vrijwilligers voor de Burgertafel, meedenken over een leuke lunch of serveren van een diner, zijn welkom.

Mail of bel voor meer informatie naar wijkcentrumdeburgerij@gmail.com of tel. 06-83090673.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief