Het Adrz krijgt een nieuw zorginformatiesysteem. FOTO PAUL VAN BUEREN
Het Adrz krijgt een nieuw zorginformatiesysteem. FOTO PAUL VAN BUEREN

Adrz krijgt vrijdag een nieuw zorginformatiesysteem

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Adrz neemt vrijdag een nieuw zorginformatiesysteem in gebruik. Volgens het ziekenhuis neemt ze hiermee een belangrijke stap in het realiseren van digitale inzage van gegevens en uitwisseling daarvan binnen en buiten de regio.

Er komt een uitgebreider elektronisch patiëntendossier (EPD) en patiënten krijgen meer functionaliteiten in hun persoonlijke omgeving ‘Mijn Adrz’. Ze kunnen zich zo goed voorbereiden op gesprekken met hun arts(en). Ook kunnen ze contact opnemen met specialisten via een e-consult en apothekers.

Top

Het Zeeuwse ziekenhuis kan met het nieuwe systeem veiliger en sneller communiceren over gegevens over de verleende zorg. “Met het nieuwe EPD sluiten we aan bij de top van Nederland”, zegt het ziekenhuis.

Acuut

Vrijdagmorgen vinden er vanwege de overgang, die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvindt, geen poliklinische spreekuren, diagnostische onderzoeken, dagbehandelingen en niet acute operaties plaats. Ook kunnen patiënten geen afspraken plannen. Vanaf 12.30 uur kunnen weer afspraken worden gemaakt. Het ziekenhuis is sowieso open voor acute zorg aan patiënten.

Meer informatie is te vinden op de website www.adrz.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief