Earl Jackson en CC Jerome treden op in De Piek. FOTO REEMPIX.COM
Earl Jackson en CC Jerome treden op in De Piek. FOTO REEMPIX.COM Foto: Reempix.com

Vlissingse muzikanten houden Rockin' X-Mas

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN – Sander Elderkamp en Glenn ’t Gilde uit Vlissingen organiseren op zaterdag 21 december het evenement Rockin’ X-Mas. Het vindt plaats in Podium De Piek aan de Hellebardierstraat in Vlissingen en begint om 20.30 uur. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze rock-‘n-rollavond bij te wonen.

De organisatoren van Rockin’ X-Mas kijken naar het optreden uit. “De avond is onderdeel van onze kleine tournee met de Engelse zanger Earl Jackson”, vertelt Sander. “Wij begeleiden hem muzikaal bij zijn optredens. Glenn speelt contrabas en ikzelf speel drums. Aangezien we allebei uit Vlissingen komen, leek het ons leuk om met Jackson in de stad op te treden.”

In de zoektocht naar een geschikte locatie kwam het duo uit bij De Piek. De organisatoren hopen dat er veel mensen op de avond afkomen. “Met Rockin’ X-Mas willen we iets anders neerzetten dat het gemiddelde Vlissingse muziekevenement. We gaan voor een avond vol spektakel.”

Artiesten

Het programma van Rockin’ X-Mas bestaat uit vier onderdelen waarin verschillende artiesten hun geluid laten horen. Bezoekers krijgen een variatie aan rock-’n-roll-muziek voorgeschoteld. CC Jerome bijt het spits af. Deze artiest woonde tien jaar in de Verenigde Staten en is bekend in de internationale rock-‘n-rollscene. Daarna is het de beurt aan de veertienjarige Dax Hovius. Glenn is blij dat de jonge muzikant tijdens Rockin’ X-Mas op het podium staat. “Dax is echt een aanstormend talent uit Zeeland. Ik speel regelmatig met hem samen en hij heeft echt potentie. Rockin’ X-Mas is voor hem een ideale kans om zich aan het publiek te laten zien.”

De derde en vierde set zijn voor zanger Earl Jackson. “Het is heel leuk om hem te begeleiden. Hij is namelijk altijd vrolijk en weet het publiek echt voor zich te winnen”, vertelt Sander. “Met zijn goeie moves maakt Jackson van al zijn optredens echt een geweldige show.”

Rock-‘n-roll

Zowel Elderkamp als ’t Gilde maken al sinds hun jonge jaren muziek. De twee zijn in Zeeland bekende artiesten en treden regelmatig op. Samen met CC Jerome vormen ze een muzikaal trio. Glenn kreeg de liefde voor rock-‘n-roll met de paplepel ingegoten. “Ik houd er echt van. Het mooie aan deze stijl is dat het echt bepalend is geweest in de geschiedenis. Het spelen van de muziek geeft echt een kick.” Sander sluit zich daarbij aan. “Ik zie mezelf als een allround artiest en houd van muzikale variatie. Rock-‘n-roll is heel veelzijdig.”

Voor Rockin’ X-Mas zijn honderdvijftig kaarten beschikbaar en een ticket kost tien euro. Tickets zijn in Vlissingen te koop bij café The Wicked, kledingwinkel Ray’s Boutique en horecagelegenheid De Passage. Muziekcentrum Middelburg en Barber Djivi verkopen de kaarten in Middelburg. De toegangsbewijzen die over zijn, zijn op 21 december aan de deur van De Piek te koop.

Kijk voor meer informatie op https://depiek.nl/

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief