Afbeelding

Proef met toeristenpunt in Vlissingse bibliotheek

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Als experiment richt de gemeente Vlissingen een toeristische informatiepunt in bij de bibliotheek in Vlissingen.

Met de sluiting van het VVV-kantoor in de binnenstad, zocht de gemeente naar een goedkoper alternatief om bezoekers van de stad te informeren over de recreatieve mogelijkheden in de omgeving.

De bezuinigende gemeente Vlissingen stopte haar subsidie aan de VVV, waarop zij liet weten haar kantoor in Vlissingen niet meer te kunnen ophouden. Naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad om een fysiek toeristisch informatiepunt te behouden, onderzocht het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheden hiervoor. 'Er kwamen verschillende mogelijkheden in beeld en het voorstel van de bibliotheek aan de Spuikomweg is het meest interessant', aldus de gemeente.

Huiskamer

'De bibliotheek biedt de mogelijkheid voor zeer ruime openingstijden. Daarnaast bevindt het zich op de looproute van een parkeerterrein naar de binnenstad en ligt het centraal ten opzichte van binnenstad en boulevards. De bibliotheekmedewerkers zijn getraind om mensen informatie te verstrekken over een breed scala aan onderwerpen. Tot slot biedt de bibliotheek de toerist een "huiskamer" waar de toerist zich rustig kan verdiepen in de mogelijkheden. Er is een toilet en de mogelijkheid voor een drankje en hapje onder hetzelfde dak.'

De bieb verruimt haar openingstijden voor de proef en dit betekent dat er vaker personeel aanwezig is. 'Het betekent ook dat de service van de bibliotheek toeneemt voor de inwoners.'

Visie

De gemeente werkt ook aan een toeristische visie voor Vlissingen. Begin 2020 neemt de gemeenteraad hierover een beslissing. 'In deze visie komt ook de toegevoegde waarde van een fysiek toeristisch informatiepunt aan bod. Omdat dit nu nog onduidelijk is, besloot het college tot de pilot van een jaar.' Daarna bepaalt de gemeente aan de hand van de nieuwe toeristische visie hoe ze verder gaat met het informatiepunt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief