Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Goes krijgt er in Zeeland de meeste inwoners bij

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeente Goes groeit qua inwoneraantal hard door. In het afgelopen jaar is de bevolking met 435 mensen gegroeid.

In geen enkele andere gemeente in Zeeland kwamen er zoveel mensen bij. Er wonen nu 38.088 inwoners in Goes. “Een mooie ontwikkeling. Het past bij de inzet van ons college om Goes een fijne vestigingsplaats te laten zijn’”, zegt burgemeester Margo Mulder. 2314 mensen zijn in 2018 in Goes komen wonen, 1791 gingen er weg. Daarnaast waren er 321 geboorten en zijn 409 mensen overleden.

Noord-Beveland

Ook Middelburg en Vlissingen groeiden door, respectievelijk met 323 en 87 inwoners. Veere zag het aantal inwoners met 47 mensen stijgen, Reimerswaal met 37 en Noord-Beveland met 91 mensen. De kleinste gemeente van Zeeland telt nu 7398 inwoners.

Borsele en Kapelle waren de enige twee gemeenten in Midden-Zeeland waar het aantal inwoners daalde. In Borsele woonden er op oudjaarsdag 55 mensen minder dan op 1 januari 2019, voornamelijk omdat er meer mensen vertrokken dan kwamen. Kapelle ging nog sneller achteruit. Daar daalde het aantal inwoners met 95 mensen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief