Weer een recordjaar voor North Sea Port
Foto: Eugène de Kok

Weer een recordjaar voor North Sea Port

VLISSINGEN - North Sea Port heeft een recordjaar qua goederenoverslag achter de rug.


Er is vorig jaar meer dan 71 miljoen ton overgeslagen in de havens van Gent en Vlissingen. Het is voor het derde jaar op rij een record. Ten opzichte van vorig jaar is de overslag met 1,5 procent gestegen.

De groei zit hem voornamelijk in droge bulk, die met 5,4 procent is toegenomen, en containers waarvan er maar liefst 48,7 procent zijn overgeslagen. Oorzaken van de sterke stijging zijn nieuwe diensten en een toename van het aantal koelcontainers.

Fruit

Tegenover de stijgingen staan dalingen in de natte bulk en het stukgoed zoals fruit. Het laatste wordt meer en meer in containers vervoerd. “North Sea Port handhaaft twee jaar na de start als fusiehaven zijn positie als een echte bulkhaven en boekt vooruitgang als draaischijf voor containers tussen zeevaart en binnenvaart”, zegt een woordvoerder.

Optimistisch

Het bedrijf is voorzichtig optimistisch over 2020. North Sea Port gaat uit van lichte groei. De Brexit, een krimpende economische groei en dreigende handelsoorlogen maken het moeilijk.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>