Structuur bij station in Vlissingen
De Prins Hendrikweg leidt naar het stationsgebied.
De Prins Hendrikweg leidt naar het stationsgebied. (Foto: Britta Janssen)

Structuur bij station in Vlissingen

VLISSINGEN - Het stationsgebied in Vlissingen, waarop de Prins Hendrikweg uitkomt, heeft meerdere functies en verschillende grondeigenaren. De gemeente Vlissingen wil het gebied met deze partijen opnieuw inrichten. Een duidelijkere structuur moet treinreizigers en andere bezoekers beter wegwijs maken in het aanbod van vervoersvormen en het combineren hiervan eenvoudiger maken.


Het stationsgebied is een knooppunt waar trein, bus, fietsvoetveer, fietsverhuur, gratis parkeergelegenheid en taxistandplaatsen samenkomen. In het gebied bezitten naast de gemeente onder meer de NS, Rijkswaterstaat en het waterschap kavels grond. De herinrichting moet het gebied beter toegankelijk maken voor nieuwe vormen van mobiliteit, zoals elektrische deelauto’s. Dat is volgens de wethouders John de Jonge en Sem Stroosnijder ook goed voor economische ontwikkelingen.

Voetpad

De gemeente heeft voor 2020 geld gereserveerd om een visie voor het stationsgebied op te stellen. Als eerste wordt de Prins Hendrikweg heringericht. “Studenten lopen massaal over het fietspad, omdat er geen goed voetpad is”, noemt De Jonge een verbeterpunt. De Prins Hendrikweg leidt naar de Kenniswerf, waar meerdere scholen en bedrijven gevestigd zijn. Hier komen volgens Stroosnijder en De Jonge volop nieuwe bedrijven bij, net als in de binnenhavens, waarlangs de Prins Hendrikweg ook voert. Deze ontwikkelingen trekken extra bezoekers en zij moeten snel en duurzaam kunnen reizen. “Bijvoorbeeld de NS wil ook meer samenwerken met andere vervoerders”, aldus Stroosnijder, “zodat je bijvoorbeeld na je treinreis bij het station makkelijk in een elektrische auto kunt stappen om je bestemming te bereiken.”

Kenniswerf

Bij het opnieuw inrichten van de Prins Hendrikweg kijkt de gemeente ook naar de ontsluiting van het verkeer tussen de binnenstad en de snelweg, zegt Stroosnijder. “De ontsluiting van de stad loopt via de Kenniswerf en dat is niet ideaal, dus ook daar moeten we wat mee.”


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>