Bezoekers in Galerie Gerritse tijdens een eerdere Kunst- en Cultuurroute.
Bezoekers in Galerie Gerritse tijdens een eerdere Kunst- en Cultuurroute. Foto: Annet Eekman

Een stad vol Zeeuwse Gasten

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Het nieuwe seizoen van de Kunst- en Cultuurroute in Middelburg begint dit weekeinde. Zaterdag en zondag (1 en 2 februari) heeft Middelburg een stad vol Zeeuwse Gasten.

De vaste routebezoeker weet het al: februari is de maand van Zeeuwse Gasten. Bij dit initiatief nodigen kunstenaars binnen de route collega's uit Zeeland uit om samen te exposeren. Ook andere locaties binnen de Kunst- en Cultuurroute hebben zich hierbij aangesloten door een Zeeuwse Gast uit te nodigen.

Overzicht
Daarmee krijgen twaalf deelnemers gasten op bezoek. Blauwe Hope verwelkomt Rina de Korte, Toos van Holstein Marijke Leertouwer, Atelier28 Annemiek Hamelink, Pakhuis 22 Regi van Driel en Hoed Gezien biedt ruimte aan Marianne Rijken-de Bruijn, Elsbeth de Kuyper-Rijken, Angéle Rijken, Janneke Jacobs-le Duc en Brecht Rijken. De andere duo's zijn Breekbaar Wit/Petra Bouman en Willeke van der Stel, Middelburg Schilderkunst en Frank Mabesoone, Gerdi Zwaan en Rinus Rentmeester, Sandra van der Meulen en Bianca Runge, Galerie Gerritse en Jorieke Rottier, Roofprintpers en Barbara Jean en als laatste Expositie Koepoortstraat en Marijke Gussenhoven.

Ontmoetingen
Dit wordt de vijfde editie van Zeeuwse Gasten. 'Sinds het openingsthema in februari 2016 hebben er heel wat bijzondere duo-exposities en combinaties plaatsgevonden', laat de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute weten. 'Ook dit jaar zijn er bijzondere combinatie-exposities te zien.'
Normaliter vindt de Kunst- en Cultuurroute elke eerste zondag van de maand plaats, maar er is in februari zoveel te zien dat de Zeeuwse Gast-locaties het hele weekeinde open zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur. "Dat geeft meer tijd en ruimte voor leuke en interessante ontmoetingen." Bezoekers kunnen vrij binnenlopen.

CBK
Het CBK (Centrum voor Beeldende Kunst) in Middelburg presenteert nog tot en met 21 februari het werk van vier in 2019 aan een Nederlandse Academie afgestudeerde kunstenaars en één architect, die allen zijn geboren of woonachtig (waren) in Zeeland.
De Stichting Kunst- en Cultuurroute Middelburg organiseert vanuit het idee kunst en cultuur laagdrempelig toegankelijk te maken voor bewoners en bezoekers van de stad, al meer dan twintig jaar elke eerste zondag van de maand een route langs kunstenaarsateliers, galeries, expositieruimtes en andere culturele instellingen.
Kijk voor meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief