Afbeelding

Langer groen op kruising A58 met Sloeweg

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Op de vernieuwde kruising van de snelweg A58 met de Sloeweg (N288) in Vlissingen staan de verkeerslichten voortaan langer op groen. 

Rijkswaterstaat heeft de verkeerslichteninstallatie aangepast, zodat meer auto’s kunnen doorrijden bij groen licht, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat woensdag weten. De kruising, waarop ook de Bermweg in Oost-Souburg uitkomt, voert ook naar de nieuwe Havendorpweg, onderdeel van de vernieuwde stadsentree van Vlissingen. Die is vorig najaar geopend. 

Naar aanleiding van drukte op de vernieuwde kruising heeft een gespecialiseerd bureau de ‘groentijden’ van de stoplichten onderzocht, aldus de woordvoerder. “Die zijn op diverse plaatsen verlengd, zodat het verkeer veiliger de kruising kan overrijden.”

Detectielussen

Het bureau deed ook aanbevelingen voor verdere verbeteringen. Die voert Rijkswaterstaat uit wanneer zij de verkeerslichten met bijbehorende installaties vervangt. “Het streven is om dit in het tweede kwartaal van dit jaar te doen. We brengen dan detectielussen aan. Die helpen bij het tijdig detecteren van wachtrijen voor de verkeerslichten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief