Een van de twee gevelstenen in de poort van het Ravesteyncomplex.
Een van de twee gevelstenen in de poort van het Ravesteyncomplex.

Wethouder: ‘Tegels Ravesteyncomplex blijven bewaard’

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - De twee historische tegels in de poort van het Ravesteyncomplex in Vlissingen zijn nooit in gevaar geweest. Dat zegt de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder woensdag op schriftelijke vragen van SGP Vlissingen over de ingemetselde stenen.

Bij het Ravesteyncomplex vinden sloopwerkzaamheden plaats voor de bouw van nieuwe huurwoningen. De twee tegels in de poort herinneren aan de plaatsing door de toenmalige burgemeester Van Woelderen en Woningstichting Goed Wonen.

Puin

De SGP-gemeenteraadsleden Lilian Janse en Cor Tromp stelden het college van burgemeester en wethouders vragen over de tegels, omdat ze bang waren dat die bij de sloop verloren zouden gaan. ‘Een medewerker van het sloopbedrijf vertelde op vragen van een inwoner dat zij geen opdracht hadden om de gevelstenen speciaal te behandelen, maar dat de tegels met het puin zouden worden afgevoerd', aldus Janse en Tromp.

Onjuist

“De SGP baseert zich met haar vragen op onjuiste informatie”, stelt de wethouder. “In het bestek voor de sloper staat dat de tegels bewaard moeten blijven.” Volgens Stroosnijder was de medewerker van het sloopbedrijf die vertelde over de tegels wellicht met een ander deel van de sloopwerkzaamheden bezig en nog niet op de hoogte van de voorwaarden voor het volgende deel. “Ik ben onaangenaam verrast door de vragen”, zegt de wethouder, “want het is nooit de bedoeling geweest om de tegels niet te bewaren.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief