Uitleenpunt bibliotheek zorgcentrum in Oost-Souburg dicht na uitbraak norovirus
Foto: Venema Media

Uitleenpunt bibliotheek zorgcentrum in Oost-Souburg dicht na uitbraak norovirus

OOST-SOUBURG - Het uitleenpunt van de bibliotheek bij zorgcentrum De Zoute Viever in Oost-Souburg is dinsdagochtend tijdelijk gesloten. Dat is gebeurd omdat onder bewoners van het zorgcentrum het norovirus heerst.


De eerste verschijnselen van het virus werden vorige week vrijdag bij een aantal bewoners ontdekt, laat locatiemanager Wilma de Rijke weten. "Het lijkt nu wel weer op zijn retour, maar we willen risico's zoveel mogelijk beperken. Daarom zijn we heel voorzichtig met in- en uitgaande bewegingen." Familie van de getroffen bewoners is wel welkom. "Maar we werken dat die nu ook even wat terughoudend zijn."

Vanwege de uitbraak van het norovirus is het uitleenpunt van de bibliotheek bij de Zoute Viever dinsdagochtend niet open gegaan. Volgens Wilma de Rijke zal dat heel deze week nog het geval zijn. Het uitleenpunt is normaal open op dinsdag, woensdag en vrijdag. 

Het norovirus ontstaat door een ontsteking van het maagdarmkanaal, het is zeer besmettelijk en veroorzaakt buikgriep. Klachten kunnen zijn: braken, diarree, misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn of buikkramp. De tijd tussen besmet raken en ziek worden is normaal 1 tot 3 dagen.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>