Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Aantal overnachtingen en toeristen in Zeeland blijft stijgen

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Er komen meer toeristen naar Zeeland, zij blijven langer dan voorheen en ze komen vaker in het voor- en naseizoen.

Vorig jaar waren er in Zeeland 11,2 miljoen overnachtingen, een groei van 6,4 procent in vergelijking met 2018. Het aantal gasten steeg met vier procent. Dat is met name te danken aan de Duitsers. Er kwamen vorig jaar 10,9 procent meer gasten uit het buurland. Het aantal Nederlandse toeristen steeg met 2,9 procent. Er kwamen ook weer meer Belgen naar Zeeland, maar deze groei ging met 3,1 procent minder hard dan de jaren ervoor.

Gelderland

Slechts 3,6 procent van de toeristen komt uit andere landen dan België, Duitsland en Nederland.

De groei van 6,4 procent van het aantal overnachtingen in Zeeland ligt het onder het landelijke gemiddelde van 7,1 procent. Voornamelijk in de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland stijgt het aantal toeristen hard. In Flevoland en Groningen daalt het aantal overnachtingen.

Huisjes

De mensen die naar Zeeland komen, slapen vooral in huisjes. Dat type groeide met twaalf procent. Drie procent meer mensen kozen voor een overnachting op een camping of in een hotel. De komende jaren wil de provincie nog meer toeristen trekken buiten het hoogseizoen. “We zetten daarvoor in op strategische thema’s zoals culinair, cultuur, erfgoed en actief buiten. Deze laten zien dat Zeeland veel meer te bieden heeft. Daarmee trekken we bewust bezoekers naar andere maanden en regio’s in de provincie. Ook daarmee verrijken we het imago van Zeeland”, zegt directeur Erik van den Dobbelsteen van VVV Zeeland.

CBS

De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Kenniscentrum Kusttoerisme, HZ University of Applied Sciences en VVV Zeeland.     



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief