Afbeelding
Foto: Mobilane

Provincie betaalt tot 5000 euro mee aan de aanleg van een groen dak

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De provincie geeft maximaal 5000 euro aan mensen of ondernemers die een groen dak willen aanleggen.

Groene daken kunnen helpen tegen wateroverlast, hittestress en droogte. Een groen dak bestaat uit waterbergende planten of struiken en er kunnen zonnepanelen of bomen op staan. Groene daken zorgen dat de waterafvoer vertraagt en het riool minder wordt belast. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling in de zomer. Bovendien zijn ze gunstig voor de biodiversiteit. “We merken dat we te maken hebben met extremer weer”,  zegt gedeputeerde Anita Pijpelink. “Lange en intense perioden van droogte en hitte worden steeds vaker afgewisseld met hevige regenoverval en wateroverlast. Daar willen we op voorbereid zijn. Zeeuwen kunnen ook zelf een steentje bijdragen, door hun eigen woonomgeving klimaatbestendig in te richten.”

November

Mensen, ondernemers en verenigingen van eigenaren die hun dak willen bekleden met planten, kunnen maximaal 5000 euro subsidie krijgen. De provincie heeft 165.000 euro uitgetrokken voor de regeling. De subsidie aanvragen kan van 6 april tot en met 15 november.

Wie een bijdrage krijgt, moet het groene dak binnen zes maanden daarna aanleggen. Meer informatie staat op www.zeelandverandertmee.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief