Afbeelding

Vlissinger (21) gedraagt zich agressief bij bekeuringsgesprek

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

VLISSINGEN - Een 21-jarige Vlissinger heeft gisteravond een bekeuring ontvangen voor het rijden op een scooter, terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Hierbij gedroeg de man zich agressief. Ook is een 25-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij agenten belemmerde tijdens hun werk.

Op de kruising van de President Rooseveltlaan en de Bloemenlaan spraken agenten de 21-jarige Vlissinger aan. De man was het niet eens met zijn bekeuring en maakte dat duidelijk door zich intimiderend te gedragen. Ook begon hij te schelde. Op het tumult kwam een groep van zo'n twintig omstanders af, waardoor de 21-jarige man zich nóg agressiever ging gedragen. De man pakte vervolgens zijn telefoon en ging op zeer korte afstand van de agenten staan om hen te filmen.

De man werd gewaarschuwd om afstand te houden, maar hier gaf hij geen gehoor aan. Hierop pakte één van de agenten de jongen bij zijn shirt en trok hem mee om wél de nodige afstand te creëeren. De agent liep vervolgens terug naar zijn collega. Toen de 21-jarige man, kennelijk ook naar zijn eigen idee, op een veilige afstand stond begon hij te schelden en één van de agenten erge ziektes toe te wensen. Hierna rende hij heel hard weg. Eén van de agenten wilde achter de man aanrennen, maar kreeg hem niet te pakken.

Een andere agent wilde zijn collega te hulp schieten en rende achter de twee aan. Echter werd hij hierbij belemmerd door een 25-jarige Vlissinger die hem bewust in de weg ging staan en tegenhield. Deze man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is hij gehoord. 

Tegen de 25-jarige Vlissinger wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook tegen de 21-jarige man wordt, naast het proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs, een proces-verbaal opgemaakt vanwege belediging van de politieagent. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief