Foto: Annet Eekman

Werkgroep stopt met organiseren koopvaardijherdenking

VLISSINGEN - De werkgroep die de herdenking voor de koopvaardij en zeevarenden organiseert in Vlissingen geeft er de brui aan. 


Volgens voorzitter Peter Brounts stopt het drietal enerzijds vanwege hun hoge leeftijd, maar anderzijds vanwege ‘de totale desinteresse’ van de gemeente Vlissingen. 

De koopvaardijherdenking bij het monument op Boulevard Evertsen vond in 2017 voor het eerst plaats. Brounts en zijn werkgroep wilden net als bijvoorbeeld in Rotterdam apart stil staan bij de zeevaarders die in de oorlog zijn omgekomen. De eerste keer waren 150 mensen aanwezig. In 2018 waren dat er 250. 

Geharrewar

Vorig jaar was er, zoals Brounts het noemt, ‘wat geharrewar’ met de gemeente over de herdenking die zou opgaan in de grote oorlogsherdenking op 26 oktober in de Sint Jacobskerk. De werkgroep stapte daaruit en besloot zelf een kleine herdenking te houden bij het monument. 

Gesprek

Brounts heeft daarna nog een gesprek gehad met burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen. Hij zegt het echter jammer te vinden dat hij vervolgens niet op de hoogte is gebracht van of een uitnodiging heeft ontvangen voor de herdenking op 4 mei van dit jaar. “Hoewel ik snap dat het nu door het coronavirus allemaal anders is, maar had het me laten weten.” 

Brounts hoopt dat er nog iemand op staat die de organisatie van de herdenking wil overnemen. Geïnteresseerden kunnen contact met hem opnemen: pbrounts@zeelandnet.nl.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Teamleider verpakking

Steenbergen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Allround timmerlieden

Tholen

Productiemedewerker

Tholen