Bart van den Heuvel en Marijn Nelen.
Bart van den Heuvel en Marijn Nelen. Foto: Omnium

Veiligheid- en defensieopleidingen Scalda naar Omnium

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De veiligheid- en defensieopleidingen verhuizen per 1 augustus van het ZEP in Middelburg naar Omnium in Goes. 

Marijn Nelen van het college van bestuur van Scalda en Bart van den Heuvel van Omnium hebben woensdag de overeenkomst ondertekend. 

Volgens Scalda heeft Omnium precies de juiste faciliteiten voor de studenten van de veiligheid- en defensieopleidingen. 

Straat

Ook ligt het sport- en activiteitencentrum in een omgeving waar de praktijk kan worden nagebootst. De studenten kunnen naar buiten, er is een stormbaan en een compound. Ook komt er een zogenaamde praktijkstraat voor de opleiding handhaver toezicht en veiligheid. 

Verder passen de al bestaande ruimten voor de trainingen weerbaarheid en de fitnesszaal goed bij het karakter van de opleidingen. 

Verbouwing

Scalda komt in de vleugel tussen de centrale ingang van Omnium en de judozaal. De verbouwingswerkzaamheden zijn momenteel in volle gang. 

Vanaf september volgen zo’n 300 studenten onder begeleiding van ruim twintig medewerkers daar hun opleidingen tot beveiliger, handhaver toezicht en veiligheid en leidinggevende team/afdeling/project en aankomend medewerker en onderofficier bij mariniers, luchtmobiele brigade, pantserinfanterie en marine plus medewerker en teamleider voor logistieke functies bij de land- en luchtmacht. 

Cios

Het Cios, een andere opleiding van Scalda, is al jaren nauw verbonden met Omnium. De sportopleiding heeft een eigen gebouw aan de Zwembadweg. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief