Gemeente onderzoekt schikking met Rederij Dijkhuizen
Een rondvaartboot van Rederij Dijkhuizen.
Een rondvaartboot van Rederij Dijkhuizen. (Foto: )

Gemeente onderzoekt schikking met Rederij Dijkhuizen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen onderzoekt of zij samen met Rederij Dijkhuizen tot een schikking kan komen over de verloren rechtszaak over een ligplaats in de binnenhaven.


In 2014 vroeg Rederij Dijkhuizen voor haar rondvaartboot een vergunning aan bij de gemeente Vlissingen voor een ligplaats in de binnenhaven. Die kreeg het bedrijf niet en daar maakte de rederij bezwaar tegen. De rechtbank oordeelde eind maart dat het bezwaar terecht is ingediend en de rederij de vergunning ten onrechte niet heeft gekregen.

Schikking

Daarop maakte het Vlissingse college van burgemeester en wethouders vorige week bekend te onderzoeken of zij een minnelijke schikking kan treffen met Rederij Dijkhuizen. 'Het college heeft tevens besloten om, in afwachting van de uitkomst daarvan, hoger beroep in te stellen bij de Raad van State en daarbij de Raad van State te verzoeken om aanhouding van de behandeling van het hoger beroep, zodat de weg van hoger beroep bij het niet komen tot een minnelijke schikking nog open staat', aldus de gemeente Vlissingen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief