Afbeelding
Archieffoto: Tom van der Put/SQ Vision

Botsing auto en meisje op fiets uit Vlissingen; automobilist gebruikte mogelijk wiet

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - Een 17-jarig meisje uit Vlissingen is donderdag rond 14.00 uur op de Stromenweg in Middelburg in botsing gekomen met een automobilist die mogelijk onder invloed van wiet verkeerde. Mogelijk reed één van de twee betrokkenen door rood licht. Dat wordt nog onderzocht door de politie.

Een getuige vertelde tegenover de politie dat hij een harde klap hoorde en zag dat het meisje op de motorkap van de auto terecht was gekomen. De getuige rende direct naar buiten en verleende eerste hulp. Ter plaatse gekomen ambulancemedewerkers behandelden het slachtoffer verder aan haar verwondingen. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Blaastest

Uit de blaastest bleek dat de automobilist niet onder invloed van alcohol was, maar de speekseltest gaf wel aan dat de man onlangs wiet had gebruikt. De bestuurder van de auto, een 51-jarige man uit Westkapelle, is meegenomen naar het politiebureau, waar een GGD-arts bloed van hem heeft afgenomen. 

Rijverbod

Het bloed wordt door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht. Als de uitslag daarvan bekend is neemt de officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. De man heeft een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief