Het gemeentehuis in Vlissingen.
Het gemeentehuis in Vlissingen. (Foto: Britta Janssen)

Gemeente reserveert 1,2 miljoen voor klimaatverbetering stadhuis

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen wil 1,2 miljoen euro uittrekken voor klimaatverbetering in het stadhuis.


“Het klimaatbeheersingssysteem in het stadhuis is verouderd en aan vervanging toe”, licht een woordvoerder van de gemeente Vlissingen toe. “De temperatuur in het atrium loopt in de zomer op naar tropische hoogten. Dat gaan we als eerste aanpakken.”

Groot

Het stadhuis is een groot gebouw om onder handen te moeten nemen, zegt de woordvoerder over de beoogde investering van meer dan een miljoen euro. “Het gaat om de vervanging van het hele klimaatsysteem voor een gebouw met zo’n 250 werknemers.”  

Warmtewerende folie

Een extern bureau heeft na onderzoek een voorstel gemaakt voor de ‘meest noodzakelijke aanpassingen’ voor een beter luchtklimaat in het stadhuis, aldus de woordvoerder. Als eerste laat de gemeente werk uitvoeren om de warmte in het atrium terug te dringen door bijvoorbeeld warmtewerende folie aan te brengen. 

Daarna volgt een aanbesteding voor onder meer het vervangen van de cv-ketels, het vernieuwen en uitbreiden van de regelinstallatie en het vervangen van de totale klimaatinstallatie. “We gaan zoveel mogelijk voor systemen die weer een tijd meekunnen en die we niet op korte termijn moeten vervangen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>