Acro-groep van VTV traint buiten.
Acro-groep van VTV traint buiten. Foto: Aylin Tanfer

Buitengewone trainingen Vlissingse Turn Vereniging

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Buitengewone situaties vragen om buitengewone oplossingen. De Vlissingse Turn Vereniging had sinds begin maart alle activiteiten stopgezet, net als de rest van Nederland, maar sinds enkele weken zijn de corona-beperkingen voor een deel versoepeld en dus kunnen de meeste trainingen weer hervat worden. 

Dit mag nog niet in de zaal, en dat is best onhandig voor een vereniging waarvan de activiteiten vrijwel allemaal binnen plaats vinden, maar met wat vindingrijkheid kan er ook een heleboel buiten plaats vinden.

Buiten sporten

De gymklassen van VTV die in de gymzalen in de wijken sporten zoeken hun sportieve bezigheden op het naastgelegen schoolplein. Een groot deel van de vereniging sport in de Vrijenhovenzaal en het VTV Clubhuis, en daar omheen zijn de voormalige sportaccommodaties van de gemeente Vlissingen te vinden.

In overleg met de gemeente wordt dus sinds enkele weken op grasvelden en de oude atletiekbaan naar hartenlust gedanst en gegymd.

Wat behelpen

Dat blijft wat behelpen omdat de toestellen zoals brug, rekstok en ringen niet buiten neergezet kunnen worden, en af en toe gooit een buitje regen roet in het eten, maar al enkele weken kan bijna de hele vereniging toch gezamenlijk sportief aan de slag.

Ook de jongens en meisjes van de acro-turn groep leven zich uit op het grasveld voor de Vrijenhovenzaal. Onder leiding van trainster Aylin Tanfer bereiden ze zich voor op het nieuwe seizoen, waarvan heel VTV hoopt dat er weer gewoon binnen gesport kan worden.

Informatie

Voor meer informatie zie de website: www.vtv-vlissingen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief