Voorzitter Agnes den Hartogh overhandigt cheque en speelgoed aan André Wien, penningmeester Speelgoedbank Zeeland.
Voorzitter Agnes den Hartogh overhandigt cheque en speelgoed aan André Wien, penningmeester Speelgoedbank Zeeland. Foto: codee

Rotaryclub Vlissingen het zijn de kleine dingen die het doen

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Sinds de uitbraak van de Coronacrisis komt Rotaryclub Vlissingen deze week voor het eerst weer bij elkaar, op gepaste afstand in een grote ruimte. Ondanks het vervallen van de wekelijkse meetings, heeft de club niet stilgezeten.

Afgelopen weekend werd een cheque en een grote hoeveelheid speelgoed overhandigd aan Speelgoedbank Zeeland.

Bestuurslid Hans Codee: “Voor velen van ons is er door de coronabeperkingen ineens tijd ontstaan om thuis dingen op te ruimen.

Ook de traditionele verkoop op Koningsdag is dit jaar niet doorgegaan. Het zou dus zomaar kunnen dat we over allerlei speelgoed beschikken dat weggegeven kan worden aan de Speelgoedbank.”

Voor de maatschappij

Er gebeurde meer in de afgelopen maanden.

Voorzitter Agnes den Hartogh: “Als club organiseren we projecten om geld te genereren, maar we helpen ook graag met onze handen of met onze kennis.

Dat was in Coronatijd niet mogelijk, dus je probeert op een andere manier iets te betekenen voor de maatschappij."

De club organiseerde tijdens de paasdagen een Barista bij de Huisartsenpost in Vlissingen, zodat artsen, verplegend personeel en bezoekers gratis een extra lekker kopje koffie konden nemen.

De thuiszorgmedewerkers van WVO werden met een bos tulpen verrast en de club draagt tevens bij aan de aanschaf van de rolstoelmat voor het badstrand in Vlissingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief