Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Drugs in het spel bij verkeersongeval Vlissingen; vrouw in rolstoel ernstig gewond

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - Bij een ernstig verkeersongeval in Vlissingen is woensdag een vrouw in een rolstoel ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Het slachtoffer werd op de kruising van de Burgemeester van Woelderenlaan met de Paauwenburgweg rond 17.35 uur aangereden door de bestuurder van een personenauto. Hierna volgde een botsing met een tweede personenauto. De vrouw belandde op het wegdek. Twee ambulanceteams en een traumahelikopter kwamen ter plekke voor haar behandeling. Rond 18.55 uur is de vrouw per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Ze is er ernstig aan toe.

Drugsgebruik

Een van de betrokken auto’s is tegen een boom gereden, het andere voertuig heeft een verkeersbord omver gereden. Volgens de politie is de bestuurder van de auto die de vrouw aanreed tijdens een speekseltest positief getest op drugsgebruik. De automobilist zou wiet hebben gebruikt. De speekseltest scoorde namelijk positief op THC, de werkzame stof in wiet. Een blaastest gaf geen indicatie voor alcoholgebruik.

Getuigen

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie doet sporenonderzoek. De politie heeft inmiddels ook al diverse getuigen gehoord. Als er getuigen zijn waarmee de politie nog niet heeft gesproken, dan komt men daar graag mee in contact. Zij kunnen bellen met 0900-8844.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief