Afbeelding
Foto: Politie

Man rijdt op gestolen scooter met gestolen bierkratten en onder invloed van drugs

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - Een 24-jarige man uit Vlissingen is vrijdagochtend aangehouden op verdenking van de diefstal van bierkratten. Hij reed bovendien zonder geldig rijbewijs en onder invloed van drugs op een gestolen scooter.

Rond 07.20 uur meldde een getuige aan de politie dat bij een restaurant aan de Alexander Gogelweg lege bierkratten werden gestolen. Na een zoekactie zagen de agenten op de President Rooseveltlaan een persoon rijden die voldeed aan het signalement dat de getuige had doorgegeven. 

Ten val

Bij het zien van het politievoertuig voerde de scooterrijder zijn snelheid op en reed hij over fietspaden weg. Dit zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties. Op het Baskensburgpad kwam de verdachte ten val en rende hij weg. Een agent wist hem op de Sloeweg in de kraag te vatten.

Wiet

De scooter waarop de verdachte reed bleek te zijn gestolen. Ook had de 24-jarige man uit Vlissingen geen geldig rijbewijs. Een afgenomen speekseltest gaf een positief resultaat af op het gebruik van THC, de werkzame stof in wiet. Op het politiebureau heeft een GGD arts ook nog een bloedproef afgenomen bij de Vlissinger.

Tijdens zijn vlucht had de verdachte overigens in de struiken ook nog een voorwerp weggegooid. Politiehond Jack werd ingezet en vond in de bosjes een telefoon. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief