Residentie Vlissingen vult
Residentie Vlissingen vult " 't Gat" in de Walstraat. Foto: Britta Janssen

''t Gat' in Vlissingen eindelijk gevuld

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Een historisch stukje Vlissingen heeft een nieuwe bestemming gekregen. Met de opening van Residentie Vlissingen is ''t Gat' in de Walstraat eindelijk gevuld.

Veel Vlissingers herinneren zich nog wel dat op de Kleine Markt lang geleden eerst een drukkerij zat en later de redactie van de Provinciale Zeeuwse Courant. Nu heeft Residentie Vlissingen er haar plek gevonden.

Ankers

Een paar jaar geleden besloot het ondernemersduo Bart Eckhardt en Chris McEvoy van ME Vastgoed '’t Gat', zoals het in de volksmond werd genoemd, aan te pakken. De gapende plek was ontstaan in de Walstraat, ter hoogte van de Kleine Markt, nadat oude panden, die al jaren leegstonden, waren gesloopt. Met Residentie Vlissingen heeft de stad er 39 unieke verblijfslocaties bij, voor zowel de zakelijke als toeristische reiziger. Vanuit historisch perspectief wilden de ondernemers het oude karakter behouden, maar ze gingen ook voor eigentijds cachet door gebruik van nieuwe, robuuste materialen. Zelfs de ankers van de oude panden hebben een nieuwe, decoratieve functie. “De lobby is onze centrale ontmoetingsplek. Hier kunnen onze gasten gezelligheid, rust en verkoeling vinden”, vertelt supervisor Annerie Aikema. “Onze appartementen en studio’s kunnen gehuurd worden met of zonder hotelservice. Kom je alleen om de stad te bezoeken of word je een jaar in Vlissingen gedetacheerd voor (inter)nationale projecten voor Zeeuwse bedrijven? Bij ons is elke gast welkom.”

Winkel

“We verhuren drie appartementen en 36 studio’s die volledig ingericht zijn. Op de begane grond zijn nog twee winkelunits die invulling behoeven. Daarvoor zijn er nog geen concrete plannen. Vlissingen is volgens Zoover na Leeuwarden, de op één na leukste stad van Nederland voor een stedentrip en wij boren met dit nieuwe concept dan ook een nieuwe hippe doelgroep aan”, legt projectmanager Vincent Schuit uit.

Kijk voor meer informatie op de website www.residentievlissingen.nl.

BIJDRAGE BO VAN SCHEYEN

Vincent Schuit, Annerie Aikema en Joost van Damme (vlnr).


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief