Het thema van de wedstrijd is 'Maak de zomer'.
Het thema van de wedstrijd is 'Maak de zomer'. Foto: Reno Maenhout

Wie is beste amateurkunstenaar van Nederland?

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - De wedstrijd ‘Maak de zomer’ van iktoon bepaalt wie de beste amateurkunstenaar van Nederland is. Iedereen kan tot dinsdag (23 juni) meedoen.

‘Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je schilderspullen in de aanslag’, daagt de organisatie van iktoon, Maand van de Amateurkunst, iedereen uit. Op dinsdag 30 juni maakt ze de winnaar bekend.

Enthousiasmeren

In juni tonen ieder jaar tienduizenden kunstenaars, amateurs en professionals, in meer dan 130 gemeenten hun kunst onder de vlag van iktoon. De organisatie wil de samenleving enthousiasmeren voor actieve kunst- en cultuurbeoefening. ‘Dit vijfde jaar is net wat anders dan normaal. Met beperkte toegang tot kunstencentra, buurthuizen, muziek- en dansscholen én het verbod op grote evenementen viert iktoon de creativiteit dit jaar grotendeels vanuit huis.’

Zomerlied

Deelnemen aan de iktoon-wedstrijd, individueel of met een groep, kan tot dinsdag. Dat kan bijvoorbeeld met een zomerlied of schilderij van een zwoele zomeravond. ‘Upload via iktoon.nl een foto of korte video van je kunsten met het thema ‘Maak de zomer’ en deel je bijdrage op sociale media met #iktoon #zeeland #maakdezomer.’ 

Uit elke provincie worden de beste inzendingen geselecteerd. Een jury, bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redo en presentatrice Mandy Woelkens, kiest de winnaars op 30 juni. Een eervolle vermelding gaat uit naar de inzending met de meeste publieksstemmen. Kijk voor meer informatie op www.iktoon.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief