wolf_54733171
wolf_54733171 (Foto: )

CDA pleit voor 'wolfvrije' gebieden

MIDDELBURG - Het CDA in Provinciale Staten vindt dat het provinciebestuur snel moet zeggen waar de wolf wel en niet gewenst is.


In zogenaamde ‘wolfvrije’ gebieden in Zeeland zou actief beheer moeten zijn om te voorkomen dat het dier schade aanricht aan landbouw- en huisdieren. De wolf heeft een beschermde status en mag niet worden afgeschoten. 

Klundert

Het CDA vindt dat de provincie toch moet voorkomen dat wolven te lang in gebieden verblijven die niet geschikt zijn. In een motie vraagt de partij of het college van Gedeputeerde Staten in actie komt. Onlangs is in Klundert in West-Brabant een wolf gespot. In de buurt van Antwerpen is het beest ook al gezien. “Deze is gekoppeld aan recente aanvallen met dodelijke afloop”, schrijft Anton Geluk in de motie, die hij tijdens de volgende vergadering van Provinciale Staten indient.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>