Carlo (20) begint eigen zaak: 'Ik wil leren door te doen'
Carlo en zijn vriendin Jessica in de nieuwe winkel.
Carlo en zijn vriendin Jessica in de nieuwe winkel. (Foto: Annet Eekman )

Carlo (20) begint eigen zaak: 'Ik wil leren door te doen'

VLISSINGEN - Carlo Dirkx heeft een grote, spannende stap gezet. Twintig jaar jong en middenin de coronacrisis is hij voor zichzelf begonnen. "Als je het goed doet, stijgt je winst. Dat geeft me veel voldoening", aldus de kersverse winkeleigenaar.

Carlo verkocht vroeger spullen via Jouw Markkraam. Die winkel aan de Lange Zelke in Vlissingen heeft hij overgenomen. Sinds deze maand is zijn zaak open. "Ik vond het zonde als de winkel zou stoppen, want het is een goed concept. Bij Jouw Marktkraam kun je een plank of kraam huren om je spullen te verkopen. In de winkel vind je onder meer kleding, tweedehands en zelfgemaakte artikelen, wenskaarten en boeken."


Vernieuwt

De formule is volgens Carlo eenvoudig. "Je zet je artikelen in de winkel neer, prijst ze en klaar. De verkoop doen wij. Veel mensen hebben spullen die ze willen verkopen, dus ik geloof hierin." Er is nog ruimte te huur in de winkel. "Het leuke is dat we verschillende artikelen verkopen en het aanbod vaak vernieuwt. Het is dus de moeite waard om regelmatig binnen te lopen."

Uitbreiden

Carlo vindt ondernemen leerzamer dan in de klas zitten. "Ik wil leren door te doen." Hij hoopt dat zijn onderneming groeit in de toekomst. "Ik wil de winkel uitbreiden met een webshop en die kan ik zelf opzetten. En als ik ergens een cursus voor nodig heb, dan volg ik die gewoon." 

Kijk voor meer informatie op www.jouwmarktkraamvlissingen.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>