Secretaris Brigiet Stellaard, voorzitter Jolanda van Boven en coördinator Dina Wormgoor van de VOC laten folders zien die in de informatiestands komen.
Secretaris Brigiet Stellaard, voorzitter Jolanda van Boven en coördinator Dina Wormgoor van de VOC laten folders zien die in de informatiestands komen. (Foto: Britta Janssen)

Vlissingse verrassingen in stands met flappenklapper

VLISSINGEN - Wie kent de leukste Vlissingse plekjes beter dan de Vlissingers zelf? Om bezoekers inspireren staan er vanaf woensdag 1 juli toeristische informatiestands met flappenklappers op tien locaties in de binnenstad. Die zijn te herkennen aan de raamsticker.


De nieuwe informatiestands bevatten folders van kleinere, wellicht minder bekende plekjes voor een hapje en een drankje of (culturele) activiteit die de moeite van een bezoek zeker waard zijn. De tien locaties waar informatiestands staan, hebben allemaal een ambassadeur met hart voor Vlissingen die met plezier vertelt over leuke uitjes. Zij helpen toeristen op weg, maar hebben ook zeker tips voor de Vlissingers zelf, zegt voorzitter Jolanda van Boven van de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC). De ondernemersvereniging bedacht de informatiepunten en de gemeente Vlissingen stelt subsidie beschikbaar om er een jaar mee proef te draaien.

Locaties

De houten folderrekken met flappenklapper zijn te vinden bij damesmodezaak Steketee in de Lange Zelke, Foto Verschoore in de Walstraat, boekhandel ‘t Spui aan de Oude Markt, kledingzaak Mrs. Marcos in de Sint Jacobsstraat, restaurant de Belgische Loodsensociëteit aan de boulevard, de Kiosk aan het Stationsplein, cadeauwinkel De Zeewinkel aan de Nieuwendijk, Italiaanse specialiteitenzaak La Bella Cucina in de Walstraat, het gemeentehuis aan het Stadhuisplein en de Westerschelde Ferry aan de Veerhaven in Breskens. “Zodat je op weg naar Vlissingen alvast kunt bekijken waar je naartoe wilt”, legt Van Boven uit. Op de website van InVlissingen.nl staat een plattegrond met alle tien locaties.

Locals

Vrijwilliger Dina Wormgoor zorgt er namens de VOC als coördinator voor dat de informatiestands gevuld blijven. “Wat is er nu leuker dan een local die je vertelt waar je lekker kunt eten?”, zegt ze. “Dat vraag ik zelf ook het liefst aan locals als ik in een andere stad ben.” De flappenklapper zit vast aan het informatierek en bevat informatie over kleinere, tijdelijke initiatieven. “Met de infopunten en flappenklapper laten we ook zien dat er in deze coronatijd nog steeds veel te doen is in Vlissingen”, stelt Wormgoor.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief