De overkapping in de Lange Zelke verdwijnt mogelijk.
De overkapping in de Lange Zelke verdwijnt mogelijk. (Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Arendo Schipper)

Lange Zelke voor een miljoen op de schop

VLISSINGEN - In november moet de herinrichting van de Lange Zelke in Vlissingen beginnen. De gemeente Vlissingen heeft een miljoen euro gereserveerd voor de aanpak van de winkelstraat, waarbij mogelijk ook de overkapping verdwijnt.


De winkeliers in de Lange Zelke wachten al langer op de vernieuwing. De uitstraling van de straat heeft verbetering nodig, erkent de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder. “We willen zo snel mogelijk beginnen met de herinrichting.”

Groen

Voor het ontwerp praat de wethouder met de ondernemers in de Lange Zelke en met andere belanghebbenden. “Het zal aansluiten bij de uitstraling van de Walstraat-Zuid en het Spuiplein, met bijvoorbeeld vlakke kinderkopjes. Ook komt er groen.” 

Overkapping

Het voorlopig ontwerp wordt deze zomer gemaakt. “Daarmee gaan we langs bij de ondernemers.” De wethouder verwacht ook discussie over de overkapping. “Ik denk dat die verdwijnt. We hebben geen geld voor uitgebreid onderhoud, waarbij we bijvoorbeeld ook de duivenpoep regelmatig verwijderen. Samen met de vastgoedeigenaren moeten we kijken wat er dan tevoorschijn komt, hoe de gevels eruit zien."

Overlast

De gemeente hoopt het definitieve ontwerp in oktober vast te stellen, zodat het werk in november kan beginnen. Hoe lang de uitvoering duurt, kan de wethouder nog niet zeggen. Onderdeel van de aanbesteding van de herinrichting is ook de manier waarop een aannemer de overlast voor omwonenden en ondernemers beperkt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>