Campingeigenaar Conny Vos (l) met haar moeder Corry.
Campingeigenaar Conny Vos (l) met haar moeder Corry. Foto: Annet Eekman

'Het is druk en de sfeer is goed'

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Veel Nederlanders vieren dit jaar vakantie in eigen land. Dat is bijvoorbeeld te merken bij camping De Lange Pacht, aan de rand van Vlissingen. “We zitten al tot half augustus vol”, vertelt Conny Vos, samen met haar man Jaap eigenaar van de camping.

Nu heeft het ondernemerspaar in de zomer sowieso weinig te klagen over de bezettingsgraad, maar er komen nu wel meer mensen uit de buurt naar De Lange Pacht, vertelt Conny Vos. “Het is druk en de sfeer is goed. De gasten hebben het wel over het coronavirus, maar ze zijn vooral blij dat ze er weer op uit kunnen.” Vos is blij met de gezelligheid. “Maar het verlies van de eerste drie maanden aan het begin van het seizoen, halen we niet meer in. Dat betekent dat we interen op ons vermogen. Gelukkig hebben we in de twaalf jaar dat we de camping hebben een buffer opgebouwd."

Zuur

Het ondernemerspaar heeft een vergoeding van vierduizend euro gehad vanuit het Rijk. “Maar daarvan kunnen we echt niet alle vaste lasten betalen.” En dan hebben Conny en Jaap Vos met hun boerenbedrijf ook nog de nodige tegenslagen te verduren. “Tweeduizend ton aardappels, die klaar lag voor de frietfabriek, is veevoer geworden. Daardoor draaien we zes cent per kilo verlies, dus reken maar uit. Dat is zuur, want het waren goede aardappels.”
Conny Vos blijft lachen en hoopt dat er ook goede dingen voortkomen uit de coronacrisis. “Ik hoop dat meer mensen zich hierdoor realiseren dat niet alles wat we hebben vanzelfsprekend is.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief