Ko Mechielsen.
Ko Mechielsen. Foto: Annet Eekman

'Kampeerspullen zijn niet aan te slepen'

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Bijna alle spullen waren geleverd en toen brak de coronacrisis uit. “Geen camping kon open en niemand dacht aan vakantie”, vertellen vader en zoon Ko en Bas Mechielsen van Kampeercentrum Mechielsen in Vlissingen. Maar ze bleven positief en staken de schouders eronder. “En nu zijn de kampeerspullen niet aan te slepen.”

Ko en Bas Mechielsen zien in deze coronatijd de kampeerwereld veranderen. “Mensen die al jaren niet meer naar de camping gingen, of er zelfs nog nooit geweest zijn, worden nu wel enthousiast. Dat is leuk.” Ook stijgt de verkoop van relaxstoelen en ligbedden, omdat mensen meer thuis recreëren. 

Creativiteit

“We bleven wel met producten zitten die in het begin van het seizoen voor de seizoenskampeerder belangrijk zijn. En bij het uitbreken van de crisis zijn de 28 onderhoudsbeurten in de werkplaats afgezegd. Dan wordt er creativiteit gevraagd. We gingen voor het onderhoud caravans ophalen en terugbrengen voor klanten die liever niet naar ons toe kwamen. We hebben best wat oudere klanten en sommigen waren bang het virus te krijgen.”

Overleven

Met de drukte in de zaak nu, is het voor het bedrijf afwachten hoe het seizoen zich ontwikkelt. “Het weer is belangrijk, maar ook of er een tweede coronagolf komt. Dat is nu moeilijk te zeggen. Een goed hoogseizoen helpt ons in de strijd, maar het moet nog wel even doordraaien.” Voor Bas Mechielsen, sinds twee jaar mede-eigenaar, is het een pittige tijd als beginnend ondernemer. “Maar als we dit overleven, kunnen we alles aan.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief