Antoine Kunst is directeur bedrijfsvoering bij de HZ University of Applied Sciences.
Antoine Kunst is directeur bedrijfsvoering bij de HZ University of Applied Sciences. Foto: HZ University of Applied Sciences

Corona brengt HZ ook nieuwe inzichten

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Naast alle problemen brengt de coronacrisis ook goede ontwikkelingen in een stroomversnelling. "Bijvoorbeeld in het digitaal onderwijs", zegt directeur bedrijfsvoering Antoine Kunst van de HZ University of Applied Sciences. "Dat breidden we de afgelopen maanden noodgedwongen uit, maar veel blijven we online doen, vanwege de voordelen."

Fysieke bijeenkomsten blijven nodig, maar bijvoorbeeld online colleges hebben hun voordelen. Dat was voor de HZ niet nieuw, maar wel de mate waarin digitaal studeren en werken kan. “Dat is een positief inzicht, want we verwachten dat in het hoger onderwijs de anderhalvemetermaatregel voorlopig nog geldt.”

Internationaal

De ontwikkeling van het digitaal onderwijs komt ook van pas voor de nieuwe internationale studenten. “We hebben nog evenveel aanmeldingen als voor de crisis, maar de procedure voor onder meer de visumaanvraag, kan strenger zijn. Als studenten daardoor later hier aankomen, kunnen ze online starten met hun studie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief