De ambulanceteams ontfermde zich over het slachtoffer.
De ambulanceteams ontfermde zich over het slachtoffer. Foto: HVZeeland

Motorrijder zwaargewond bij verkeersongeval op Koudekerkseweg

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

VLISSINGEN - Een motorrijder is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Koudekerseweg in Vlissingen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De man zou net voor het ongeval een stopteken van de politie hebben genegeerd. 

Agenten wilden de motorrijder controleren maar nadat een stopteken was gegeven ging hij er snel vandoor. De politie-agenten verloren hem vervolgens even uit het oog maar constateerden even later (rond 03.25 uur) dat de motorrijder was gecrasht op de Koudekerkseweg. De politie en meerdere ambulanceteams kwamen ter plaatse. 

De twee ambulanceteams ontfermden zich ter plekke over de zwaargewonde man. De ambulance is vervolgens met de patiënt naar de Boulevard gereden omdat de traumahelikopter op het Badstrand was geland. De motorrijder is uiteindelijk met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. 

Vanwege het ongeval is de Koudekerseweg volledig afgesloten tussen de kruising met de Sloeweg en de kruising met de President Rooseveltlaan. De gemeente Vlissingen heeft hekken geplaatst. 

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) is zaterdagochtend ter plaatse bezig met sporenonderzoek. De locatie van het ongeval wordt uitgebreid vastgelegd op foto. Daarnaast is de plaats van het ongeval ingemeten. Volgens de politie is uit het onderzoek vooralsnog niets naar voren gekomen dat duidde op de betrokkenheid van een andere partij. Er was hoogstwaarschijnlijk sprake van een eenzijdig ongeval.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief