Eigenaar Bart Felius van café Vanuus.
Eigenaar Bart Felius van café Vanuus. (Foto: Annet Eekman )

Vanuus gaat voor bonusdagen in augustus

VLISSINGEN - Café Vanuus in Vlissingen heeft al wat bonusdagen, zoals eigenaar Bart Felius ze noemt, moeten missen door het uit- en afstel van sporttoernooien en - wedstrijden. “Gelukkig blijven de vaste gasten wel komen”, vertelt Felius.


De coronacrisis treft de horecagelegenheden zwaar en dan moeten cafés ook nog veel sportliefhebbers missen in deze EK- en Olympische Spelen-loze zomer. “De coronamaatregelen werden precies bij de ontknoping van de voetbalcompetitie van kracht. Normaal gesproken had ik dan een paar keer volle bak gehad”, legt Felius uit. “Nu staat de tv nauwelijks aan.” En is er wel sport op te zien, dan kijken de cafégasten naar lege tribunes en moeten ze zelf ook blijven zitten. "Dat is wel minder gezellig, dus hopelijk komt er snel een vaccin tegen het coronavirus."

Drama

Zelf is Felius ook een sportfanaat. “Voetbal, wielrennen, alle sporten eigenlijk. Als liefhebber baal ik ervan dat er veel niet doorgaat, maar economisch gezien is het natuurlijk helemaal een drama.”

Toch kan de kroegbaas ondanks alle tegenslagen nog steeds lachen. Hij richt nu zijn pijlen op volgende maand om wat van de bonusdagen terug te pakken. “Dan beginnen de voetbalwedstrijden in de Champions League weer en natuurlijk de uitgestelde Tour de France, dus ik hoop op een paar mooie dagen dan.” En tot die tijd kunnen bezoekers in Vanuus onder meer Formule 1-coureur Max Verstappen aanmoedigen op de racebaan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>