Sigourney Weaver in 'My Salinger Year'.
Sigourney Weaver in 'My Salinger Year'. Foto: My Salinger Year

‘My Salinger Year’ is openingsfilm van Film by the Sea

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - ‘My Salinger Year’ is de openingsfilm van Film by the Sea in Vlissingen. 

De film met Margaret Qualley en Sigourney Weaver in de hoofdrollen is op vrijdag 11 september te zien. 

Het is een boekverfilming. ‘My Salinger Year’ is gebaseerd op de roman van Joanna Rakoff. Het boek gaat over een jonge vrouw, die als literair agente werkt en onder meer de fanmail beantwoordt van de populaire, maar schuwe auteur J.D. Salinger, die vooral bekend is van ‘The Catcher in the Rye’. 

Maatregelen

De film is op de openingsavond te zien op meerdere tijdstippen, verdeeld over een aantal zalen. Het is één van de maatregelen die Film by the Sea neemt in het kader van de coronacrisis. 

Drive-in

Verder is er van 12 tot en met 15 september een indoor drive-in in de Machinefabriek en er zijn vier exclusieve rondvaarten op de Westerschelde Ferry. Tijdens deze vaartochten worden korte films vertoond onder het genot van een borrel. Ook zijn er films te zien in de Zeeuwse filmhuizen en via streamingdienst Picl. 

Vakjury

Film by the Sea beleeft dit jaar zijn 22e editie. Er zijn tussen 11 en 20 september zo’n zestig films te zien. De ruggengraat van het festival zijn de boekverfilmingen. Een aantal doen mee aan de competitie. Deze films worden beoordeeld door een vakjury die onder leiding staat van Sinte Jensen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief