Hoe denkt de Vlissinger over toerisme in 2030?
Foto: Annet Eekman

Hoe denkt de Vlissinger over toerisme in 2030?

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen vraagt inwoners en ondernemers mee te denken over toeristisch Vlissingen in 2030. 


Zij kunnen tot en met 14 september reageren op de toeristische visie: ‘Stedelijk toerisme op de grens van land en water’. 

Kansen

In de visie richt Vlissingen zich niet alleen op strandliefhebbers, maar ook op andere groepen. De gemeente denkt dat dan kansen ontstaan voor meer verblijfsaccommodaties. Dat zou weer positief zijn voor de lokale economie. “Vlissingen wordt voor deze nieuwe doelgroep een uitvalsbasis voor een bezoek aan de rest van Zeeland”, zegt het college van burgemeester en wethouders. 

Leefstijlpatroon 

Onderzoeken wijzen uit dat het aantal toeristen uit het buitenland de komende jaren stijgt. “Het zijn mensen met een specifieke reisbehoefte en leefstijlpatroon, die op dit moment nog niet vanuit Zeeland worden benaderd.”

Crisis

Vlissingen wil in dat gat springen. De gemeente benadrukt dat de visie is gemaakt voor de coronacrisis, maar denkt dat het document zeker waarde van is, omdat ze kijkt naar de lange termijn. Reageren kan via het formulier op deze pagina

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>