Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Zorgen bij POV over druk op huizenmarkt in Vlissingen

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - De POV-fractie wil weten hoe het kan dat het aantal inwoners van Vlissingen afneemt, terwijl de druk op de woningmarkt alleen maar groeit.

Ze maakt zich op meerdere vlakken zorgen over het huisvestingsbeleid. De POV is bijvoorbeeld al jaren bezig met het ABC-complex waar veel onrust is onder de oudere bewoners en wil vaart maken met het wonen boven winkels. 

Middengebied

Bovendien zijn er zorgen over de niet--geregistreerde inwoners. “Veel kleinere woningen in het Middengebied, maar ook elders in de gemeente, worden eigendom van buitenlanders en niet als vaste woonplek gebruikt”, schrijven de twee fractieleden van de POV. “Soms gaat het om toerisme, meestal om arbeidsmigranten.” 

Huisvesten

De POV wil arbeidsmigranten op fatsoenlijke wijze huisvesten en de woningen in de stad daarvoor niet gebruiken. In een aantal delen van Vlissingen geldt de zogenaamde 5-procentsregeling. Daar mag niet meer dan vijf procent van het aantal woningen worden verhuurd aan arbeidsmigranten. 

Bulgaren

De POV zegt dat er ondanks die regeling nog veel problemen zijn in sommige wijken. Zo zou een groep van veertig Bulgaren een aantal weken in de Scheldestraat hebben gewoond en voor veel overlast hebben gezorgd. 

De POV wil weten of het college van burgemeester en wethouders de norm handhaaft en hoe. Ook vraagt ze of het college illegale bewoning in beeld heeft en om een schatting van het aantal arbeidsmigranten dat in Vlissingen woont en werkt. De partij vindt het bovendien vreemd dat er parkeervergunningen voor de duur van één jaar zijn uitgegeven voor bewoners met auto’s met buitenlandse kentekens.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief