Afbeelding

Dronken Belg veroorzaakt ravage op kruising Paul Krugerstraat/Nieuwe Vlissingseweg

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

VLISSINGEN - Een dronken Belg heeft gisteravond voor een ravage gezorgd op de kruising van de Paul Krugerstraat met de de Nieuwe Vlissingseweg. Omstanders haalde de man uit zijn auto zodat hij niet nog meer schade kon maken.

Rond 21.15 uur meldden verschillende getuigen dat er een aanrijding was gebeurd op de kruising. De Belgische auto reed vanuit de Paul Krugerstraat de Nieuwe Vlissingseweg op. De bestuurder raakte kennelijk de macht over het stuur kwijt en botste tegen een verhoging op de weg. Hierna reed de man tegen een verkeerslicht voor fietsers aan. De automobilist zette zijn auto in z'n achteruit en reed in volle vaart het fietspad op. Hierbij werd een verkeersbord omver gereden. Daarna reed hij vol tegen een tweede verkeerslicht aan dat voor de brug staat. 

De bestuurder, een 39-jarige man uit Froidchapelle, moest op straat een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De Belg werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij 1065 ug/l had gedronken. De toegestane hoeveelheid is 220 ug/l. De man dronk dus ongeveer vijf keer zoveel dan is toegestaan. 

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De Officier van Justitie bepaald of de man het document nog terugkrijgt. De zwaar beschadigde auto is weggesleept. Getuigen hebben verklaringen afgelegd bij de ter plaatse gekomen agenten. De gemeente is gewaarschuwd om al het beschadigde wegmeubilair af te schermen en uit te schakelen. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief