Vragen over fietsroutes, stadsplattegronden én openbaar toilet
Amanda Dietrich (l) en Marileen van Wijnen bij het toeristisch informatiepunt in de bibliotheek.
Amanda Dietrich (l) en Marileen van Wijnen bij het toeristisch informatiepunt in de bibliotheek. (Foto: )

Vragen over fietsroutes, stadsplattegronden én openbaar toilet

VLISSINGEN - Het nieuwe toeristische informatiepunt in de bibliotheek in Vlissingen opende begin maart, maar moest door corona twee weken later alweer dicht. “Achteraf gezien konden we die tijd goed gebruiken om ons verder voor te bereiden, want we hoorden pas in december dat het infopunt hier kwam”, vertelt coördinator Marileen van Wijnen van ZB Vlissingen.

Is er een vakantiedokter in de buurt? Waar mag ik mijn hond uitlaten? Naast vragen over attracties krijgen de bibliotheekmedewerkers vele andere zoekopdrachten van toeristen. “Zo was iemand de sleutel van zijn strandhuisje kwijt. Na veel rondbellen, vonden we de verhuurder”, vertelt Van Wijnen. “Gelukkig zijn we als bibliotheekmedewerkers gewend om goed te zoeken naar informatie, haha.”


Onbegrip

Het punt is als proef in de bieb ingericht nadat de VVV in Vlissingen sloot. “We hebben een leuke toeloop van toeristen en komen er nu lekker in.” In de zomer kon het punt, samen met de bieb, weer open. “Door corona waren toeristen al blij dat er attracties open waren, ik ervaar weinig onbegrip over de maatregelen." Er is veel gevraagd naar fietsroutes en stadsplattegronden. "Ook het openbaar toilet blijkt in deze tijd van belang, met de horeca die dicht was en waar je je nu moet registeren. Gelukkig hebben we er twee in Vlissingen.” 

De medewerkers krijgen ook veel vragen naar persoonlijke favoriete plekjes. “Ik adviseer dan graag om het monumentale hofje bij het Zeemanserve te bekijken.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>