Eigenaar Peter Bootsgezel van familiepark de Kanovijver.
Eigenaar Peter Bootsgezel van familiepark de Kanovijver. Foto: Annet Eekman

'Dit mooie weer zijn onze boterhammen'

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Door het mooie weer is het nog redelijk druk bij familiepark de Kanovijver in Vlissingen, vertelt eigenaar Peter Bootsgezel. “Dat zijn onze boterhammen.”

Een goede nazomer helpt het voorjaar deels goed te maken. “Pasen, Pinksteren en Hemelvaart zijn normaal gesproken topweekeinden voor ons, dus we hebben wel ingeleverd. Na de sluitingsperiode was het gelukkig mooi weer en konden we wat inhalen. We hebben een groot terras, dat is belangrijk in deze tijd.”

Zwaar

De winter gaat dan ook de zwaarste periode worden, voorziet Bootsgezel. “Dan moeten we het allemaal binnen gaan doen met anderhalve meter afstand. We hebben de barkrukken al weggehaald, want anders zetten gasten die steeds te dicht bij elkaar. Als je wilt zitten, kan dat aan een tafeltje. Daarvoor hebben we wel minder ruimte, maar daar zit iedereen mee.”

Problemen

Naast afwachten hoe de coronamaatregelen zich ontwikkelen, wacht Bootsgezel ook al jaren op duidelijkheid over groen licht voor zijn vernieuwingsplannen. De gemeente werkt aan een toekomstvisie voor het gebied. Toch heeft hij nog steeds plezier in zijn werk, zegt Bootgezel. “Ik ben een echte horecaman en vind het leuk om gasten ontspanning en plezier te bieden. Je hebt nu wel je reserves nodig. Gelukkig hebben we die, want we doen dit al een paar jaartjes. Maar als de horeca nog eens dicht moet, komen we echt in de problemen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief