Eteck gaat warmtenet aanleggen in Scheldewijk
Foto: Annet Eekman

Eteck gaat warmtenet aanleggen in Scheldewijk

VLISSINGEN - Het bedrijf Eteck gaat het warmtenet aanleggen in de Scheldewijk in Vlissingen.


486 woningen en 300 appartementen moeten op termijn worden verwarmd via dit systeem. Dat staat in het warmteplan waarmee het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd. “Het is de eerste keer dat de gemeenteraad zo’n plan ziet. In de toekomst zal dat vaker het geval zijn”, zegt wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen. 

Ketelmakerij

Woningen die na 1 juli 2018 worden gebouwd mogen geen gebruik meer maken van aardgas. De Ketelmakerij was de laatste nieuwbouwwijk in Vlissingen die niet onder dat besluit viel. 

Ontwikkelen

De gemeente heeft onderzocht welke alternatieve bron het beste werkt. “We hebben gekozen voor een collectief warmtenet, omdat we denken dat we de woningen dan goedkoper kunnen ontwikkelen. Toekomstige ontwikkelaars moeten aansluiten op dit net. dat kan betrekkelijk eenvoudig”, zegt Stroosnijder. 

Kanaal

Het warmtenet is een systeem van leidingen waar doorheen water uit het kanaal stroomt. Een warmtepomp in de woningen, die op het net is aangesloten, onttrekt het water aan het systeem en zorgt dat deze worden verwarmd.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>