Reparatie Sloebrug vergt meer onderzoek
De Sloebrug over het Kanaal door Walcheren.
De Sloebrug over het Kanaal door Walcheren. (Foto: Provincie Zeeland)

Reparatie Sloebrug vergt meer onderzoek

VLISSINGEN - De Sloebrug in Vlissingen kan voorlopig nog niet open voor schepen. De brug moet gerepareerd worden, maar het onderzoek hiervoor duurt langer. Dat laat de provincie Zeeland, eigenaar van de brug, donderdag weten.  


Sinds maandag 14 september is de Sloebrug gestremd voor schepen die te groot zijn om onder de brug door te varen. Bij de reguliere, vijfjaarlijkse inspectie die dag kwam volgens de provincie aan het licht dat de bevestiging van de draaipunten van de brug (ankerplaat) beweegt bij het openen van de brug. 'Hierdoor ontstaat speling waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan', aldus Zeeland.

Sterk

'Reparatie van de ankerplaat blijkt niet eenvoudig. Ook is onduidelijk of de betonnen fundering van de ankerplaat sterk genoeg is voor de reparatie.' Dit wordt nu onderzocht. 

Totdat de Sloebrug gemaakt is, kunnen alleen schepen tot vijf meter hoog onder de brug door varen. Andere schepen kunnen via de Zandkreek, Hansweert en Wemeldinge varen of via de Noordzee. 'Voor het wegverkeer is de brug veilig te gebruiken.'

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Allround onderhoudsmedewerker

Woensdrecht

Inpakoperator

Kruiningen

Horecatoppers

Kamperland

Medewerker beheer De Wellevaete

Tholen

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom