Ondernemer Wim Bouman is ambassadeur van het groeiprogramma van Dockwize.
Ondernemer Wim Bouman is ambassadeur van het groeiprogramma van Dockwize. Foto: Martijn Fincke Fotografie

Dockwize gaat met groeiprogramma voor 3000 nieuwe banen

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Dockwize en Zeeuwse topondernemers slaan de handen ineen om in 5 jaar 3.000 extra banen te creëren in Zeeland. ‘We willen onze provincie nog meer op de kaart te zetten als vernieuwende, kansrijke regio’, aldus Dockwize.

Om deze doelstelling te bereiken, is een groeiprogramma opgezet om ambitieuze ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) te helpen hun  bedrijf te laten groeien. ‘We  zijn op zoek naar de eerste 8 ondernemers’, vertelt Marlon Baarends van Dockwize. Het gaat om ondernemers met een bedrijf van ongeveer 10 tot 25 fte (fulltime eenheden) groot en de wil om fors te groeien.

Concurrentiepositie

‘Het mkb is de banenmotor van Zeeland. Door hen te stimuleren in hun groei kunnen 3000 nieuwe banen gecreëerd worden. Zo zorgen we ervoor dat talent in Zeeland blijft of naar Zeeland wil komen. Op deze manier zetten we Zeeland op de kaart als innovatieve regio en wordt de innovatiekracht en concurrentiepositie versterkt.’

Ondernemers kunnen zich voor het groeiprogramma aanmelden door een pitch in te dienen. ‘Die beoordelen we samen met Zeeuwse topondernemers, zoals Wouter de Vries van Your Surprise. Uiteindelijk willen we een team vormen met de meest ambitieuze, talentvolle ondernemers die hun groeiambities gaan waarmaken.’

Omzetverdubbeling

Succesvolle Zeeuwse groeiondernemers, onder wie ook Daniël Lodders (Saman Groep) en Wim Bouman (voorheen Bouman Kantoor Totaal, nu Horecabaas en BGB Office Solutions), werken aan het programma mee. Het programma start op 10 december en duurt twee jaar. ‘In die twee jaar krijgen de ondernemers intensieve begeleiding. We gaan in twaalf tweedaagse interactieve sessies aan de slag met hun ambities. Het minimale doel is om bij ieder van hen binnen vijf jaar voor een omzetverdubbeling te zorgen. Dit zorgt tegelijkertijd in Zeeland voor meer banen, innovatie en aantrekkingskracht.

Meer informatie is te lezen op www.dockwize.nl/groei. Hier kunnen ondernemers ook hun pitch uploaden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief