<p>Nona Pentury van Molukse gemeente NGPMB bij de Molukse kerk in Souburg.</p>

Nona Pentury van Molukse gemeente NGPMB bij de Molukse kerk in Souburg.

(Foto: Annet Eekman )

‘We missen het zingen tijdens de dienst’

OOST-SOUBURG - Bijna alle trouwe bezoekers van de Molukse kerk in Oost-Souburg zijn 65 jaar en ouder en behoren tot de risicogroep voor het coronavirus. Toch staan de meesten te popelen om de kerkdienst bij te wonen, ervaart Nona Pentury van de Molukse kerkgemeente NGPMB. “‘We kunnen al bijna niets meer doen en in de kerk zien we tenminste nog iemand’, zo wordt er geredeneerd”, legt Pentury uit.


Bij de diensten worden alle coronaregels nageleefd, vertelt Pentury, ook het maximum van dertig personen tegelijk toelaten. “We houden bijvoorbeeld anderhalve meter afstand, er wordt niet gezongen en we zeggen tegen mensen met klachten dat ze thuis de dienst online moeten volgen.”

De NGPMB is samen met de kerkgenootschappen GKPM en GIM eigenaar van de kerk aan de Burgemeester Stemerdinglaan. Hun gezamenlijke beheercommissie, waarin Pentury ook zitting neemt, heeft de kerk volgens de coronaregels ingericht. “De mensen moeten zich aanmelden als ze de dienst willen bijwonen.”

Emotie

Pentury mist het zingen tijdens de dienst. “We draaien nu liedjes, maar je mist toch dat je je emotie niet kwijt kunt met zingen. Molukkers zingen graag. Maar het is zo en we moeten er het beste van maken. Als we niet met elkaar kunnen kletsen bij de kerk, dan kan dat gelukkig wel in de straat. Dat is een voordeel van de Molukse wijk.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief